måndag 8 december 2008

kristet och växthuseffekt.

Min mor skickade den här bilden dagen efter Obama hade vunnit. Det gick snabbt sa hon.


Angående det här med växthuseffekten. Lisa och jag har varit rörande överrens länge. Vem bryr sig? jag har det gärna varmt och gött. Palla snö liksom. Och innan växthuseffekten slår ut oss alla kommer mänskligheten turligt nog dö ut av nåt virus eller kanske ett litet förkylningsvirus. Det kan också vara nåt helt annat, kanske bara lite Aids. Så heter Sara Granés nya seriealbum som är så exellent att det gör ont. Ni kan läsa henne i DN varje söndag, men gör dig en tjänst och gotta dig i en av de ledande stjärnorna i de popkulturella pusslet just nu och köp bokjäveln, ligger på Galago såklart.


Vidare med växhuseffekten. Jag fick en annan vinkel på problemet igår när jag för andra gången såg Jesuscamp, en dokumentärfilm om kristna barn i ja, USA såklart. Eller det skulle handla om kristna barn men mitt fokus hamnar ju såklart på dessa vidriga vuxna människor osom forcerar sin ångest, sin skuld och dåliga samvete men framförallt vilsenhet på barn. Inte bara sina egna utan på random kida. Pedofiler är ju det först jag tänker men det är nog tyvärr mer komplicerat ändå. T ex hyllade de dåvarandre President Bush och vad han gjort för de kristna i USA. Ja tack för det kära Bush, du gjorde mycket bra. Framför allt när du det första du gjorde var att förbjuda samkönade par att gifta sig. Orka ha det som livsmål att hata homos. Jo, just det, angående växthuseffekten, dessa kristna barn är liksom inte oroliga för växthuseffekten, nej för Jesus ska ju komma och rädda dom. okej, så här på bloglife kan jag ju erkänna att jag själv var extremt peppad på att Jesus skulle återuppstå under mitt liv på jorden. Mina päron är ju kristna och koncerterade tom senare till katolisismen, trots detta har min uppväxt varit sjukt chill med Gud and all that. Men de flesta av de barn som tillhör denna lyrka är hemskolade (obs kristna, typ vanlig frikyrka i USA). Deras morsor (såklart, papporna är har ju jobb men mammorna är hemma på dagarna, älskar könsrollerna) undervisar hemma på dagarna. De är övertygade om att homeschooling är det bästa för deras kids, för varför ska de vara borta från föräldrarna ungefär 8 timmar om dagen? Ja lilla mor, kanske för att umgås med barn i samma ålder och inte bara prata om gud hela dagen. Stackars barn. Så kidsen lär sig att skratta åt miljöhotet och föräldrarna hittar några crazy numbers på hur "lite" klimatet förändrats se senaste åren. Växthuseffekten, ej hot. För innan vi vet ordet av står han där- Jesus och räddar oss. Barnen lär sig dessutom att förtrycka varenda uns av sånt som inte har med gud att göra. En liten tioårig flicka gråter av skuld för att hon gillar att dansa, hon måste lära sig att dansa genom gud- inte för att hennes kropp gillar det. Och värsta hotet är trots allt- Harry Potter. Han är trollkarl och vad säger bibeln om det? Oh heeeell no!

helt normal 10-åring som "hittat jesus".



Helt normal vuxen vars liv går ut på att skrämma ihjäl kids.

Förutom Jesus Camp har jag även sett "the most hated family in America". Sjukdomstillstånden på denna familj må vara värre än i förra dokumentären, denna familj är så absurd, men egentligen är inte skillnaderna så stora. Många kristna hatar också homosexuella och fördömmer folk på löpande band. Hjärntvättning verkar vara vardag. Varför kan inte bara Gud va LOVE? Kolla mina föräldrar liksom. Dom var liksom här på Pride i somras och gick i Stolta Föräldrar-tåget. Jag va inte ens i stan. Jag tror båda grät av lycka och av sorg. Det var många som kom fram i tåget och kommenterade deras närvaro, och själva sa att: "mina föräldrar skulle aldrig gå med här". Stolta föräldrar delen i Pride är den delen som oftast får mest applåder. Det e fan sjukt. Jag tycker att det är fantastiskt med föräldrar och anhöriga som peppar och stödjer sina homo-bi-trans-familjemedlemmar men det är en självklarhet. Det är sjukt att vi ska vara tacksamma för det. Men nu är livet tyvärr så förbannat fult att de flesta inte kan förvänta sig sen tryggheten och peppen hemmifrån.


well. Se både Jesus Camp och The Most Hated Family in America. Nu snart.

kiss

1 kommentar:

Anonym sa...

hahah stackars människor som blir hjärntvättade!